PAATOS

filosofinen kulttuurilehti

etusivu uusin numero arkisto tietoa Aatos

päivitetty 26.3.2007

Joose Järvenkylä
Mikko Pelttari

Pääkirjoitus

Paatos on uusi tamperelainen filosofian opiskelijoiden lehti. Ensimmäinen numero on nyt silmiesi edessä, lukijamme. Ole hyvä.

Tampereella on tapahtunut viime aikoina paljon. Suurin suomalainen filosofian alan seminaari, Suomen Filosofisen Yhdistyksen yhden sanan kollokvio, järjestettiin tänä vuonna kaupungissamme. Tämänkertaisena voimasanana oli 'kuva', ja ensimmäinen Paatos jatkaakin aiheen käsittelyä opiskelijoiden näkökulmasta. Lehteen mahtuu toki muutakin. Olemme koonneet luettavaa aina tamperelaisfilosofin haastattelusta psykomaantieteelliseen tutkimukseen.

Aatos tuntuu elävän uutta nousukauttaan. Paatos on viimeisin osoitus piskuisen ainejärjestömme aktiivisuudesta. Aatoksen elävä ja monimuotoinen toiminta on erityisen tärkeää nyt, kun yksiköllemme varatut opetusmäärärahat tuntuvat supistuvan vuosi vuodelta. Erilaiset lukupiirit, opiskelijaseminaarit ympäri maata, rennot keskusteluistunnot ja mutkaton laitosyhteistyö tukevat opiskelua mainiosti.

Paatoksessa ei arvostella päätoimittajien suosikkibändien tuoreimpia lättyjä, kerrota yksityiskohtaisia raportteja maankuuluista juhlistamme, eikä lehden ole tarkoitus olla Aatoksen ilmoitustaulu. Matka on pitkä, mutta olemme lähteneet liikkeelle. Palautetta, parannusehdotuksia ja muuta postia otamme mielellämme vastaan. Seuraava Paatos ilmestyy kesällä, heinäkuun aikana. Tuolloin teemana on elämänfilosofia Marika Enwaldin vetämän etiikka-seminaarin pohjalta. Loppusyksystä on vuoden kolmannen Paatoksen vuoro.

Pitäkää hauskaa ja nauttikaa keväästä.