Kirjoituskutsu: NORMAALI

Filosofinen kulttuurilehti PAATOS etsii kirjoittajia teemanumeroon 

Normaali

Ovatko päivittäiset uutiset Ukrainan sodasta normaaleja? Onko Ukrainan sota yksi kriisi muiden joukossa? Millainen normaali on edes ajateltavissa, kun Venäjän hyökkäys on peruuttamattomasti muuttanut maailmanpolitiikan asetelmia niin turvallisuuden, kaupankäynnin kuin energiankin suhteen?

THL:n yleinen maskisuositus purettiin 14.4.2022. Palattiinko rajoitusten purkamisen myötä normaaliin? Onko koronasta tullut normaali kausivirus?

Normaaliuden yhteiskunnallisia, tieteellisiä, kielellisiä, ruumiillisia ja kulttuurisia ulottuvuuksia on erityisen tärkeää ajatella juuri nyt. Siispä Paatoksen teemanumerossa “Normaali” julkaistaan normaaliutta, normeja, tai teemaa muulla tavoin koskevia filosofisia puheenvuoroja. 

Kirjoittajilta toivomme omaperäistä, selkeästi ilmaistua ja ytimekästä (noin 20 000 merkkiä välilyönneillä) lähestymistä aiheeseen minkä tahansa asiaproosan lajin kautta. Artikkelin pohjana voi käyttää vaikka opintosuoritusta, kuten esseetä, kandia, gradua tai se voi olla esimerkiksi väitöskirjaasi esittelevä julkaisu. Paatos julkaisee myös esim. teemaan liittyviä haastatteluja ja kirja-arvosteluita.

Etsimme kirjoituksia myös Paatoksen Avauksia-palstaan. Avauksen ajatuksena on muotoilla pikemminkin hyvä kysymys kuin vastaus, ja sen pituus voi olla huomattavasti lyhyempi kuin valmiin esseen.

Julkaisemme Paatoksessa myös filosofisia tekstejä, jotka eivät liity suoraan teemanumeron aiheeseen. Kaikki Paatokseen saapuvat tekstit käyvät läpi toimitusprosessin, joten tekstin ei tarvitse olla mielestäsi julkaisuvalmis lähetettäessä – myös hyvin jäsennelty suunnitelma  kirjoitukseksi kelpaa. Paatos myös pidättää oikeuden hylätä suoraan tekstit, jotka eivät perustelluista syistä sovi julkaistaviksi. Hyvän kuvan Paatoksen hakemasta tyylistä saa lukemalla vanhoja juttujamme.

Paatos on avoin julkaisu ja tekstit julkaistaan Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin (CC BY SA) alla (ks. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.fi)

Lähetä tekstiehdotuksesi tai abstraktisi 6.6.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen paatos@paatos.fi. Ken uskaltaa ajatella uskaltakoon myös kirjoittaa!

Paatosta voi lukea osoitteessa: http://www.paatos.fi.

Lisää ohjeita kirjoittamiseen löydät osoitteesta: http://www.paatos.fi/ohjeita-kirjoittajille/.